Стартира фотоконкурс на тема „Визия за храната"

on .

                                       
kamera footvision 
agrolink logo                               EYD 2015 logo

Сдружение АГРОЛИНК обявява фотоконкурс „Визия за храната“
Сдружение АГРОЛИНК заедно с още 20 организации от Европейския Съюз стартира  фотоконкурс на тема „Визия за храната“. На специално създадения сайт www.supplychainge.org  участниците могат да качат своите снимки, които отразяват отношението им към производството и предлагането на храни като лична и обществено значима кауза. В конкурса са поканени да участват любители и професионални фотографи от България и цяла Европа, без ограничение във възрастта, а срокът е 31 август 2015 г. Снимките могат да бъдат черно бели, цветни, колажи, без ограничение на използваните технологии на заснемане. Условията на конкурса могат да бъдат видени в сайта http://supplychainge.org/fotokonkurs/uchastie/.
Резултатите от конкурса, както и всички печеливши участници, ще бъдат обявени на сайта до края на месец септември 2015 г.
Наградите:
* Голямата европейска награда за победителя на общоевропейския конкурс е уикенд- пътешествие на 23-24 октомври 2015 г. за двама човека до изложението EXPO в Милано;
*Три награди за победителите от България:
- Уикенд за двама в хотел „Дивата ферма“ в Източните Родопи. Домашно сготвена храна от собствено биостопанство, наблюдение на птици, конна езда, приключения сред дивата природа на Източни Родопи;
- Уикенд за двама в биохотел „Моравско село“. Домашно сготвена храна от собствено биостопанство, конна езда, риболов в подножението на величествения Пирин;
- Кошница с fair trade и биопродукти на стойност 100 лв.
* Най-добрите 20 снимки ще бъдат включени в пътуваща в цяла Европа фотоизложба, както и в каталог, издаден на всички европейски езици.
Какви могат да бъдат снимките?
Всички обичаме вкусната храна и имаме любими ястия. Пазаруваме редовно в големите супермаркети, в които има огромно разнообразие от продукти. Но знаем ли, че храната има обратна страна в този наш „потребителски рай“? Хората в развиващите се страни и в Европа, които произвеждат или преработват нашата храна, често живеят в бедност, а трудът им е ниско платен. От друга страна, начинът, по който се произвеждат или преработват много продукти, нанася вреди на околната среда. Време е да направим храната по-устойчива!
Организаторите очакват от участниците да изпратят своята визия и идея как хранителната индустрия да бъде по-устойчива, икономически и екологично отговорна, храната ни да бъде по-зелена, естествено произведена и опазваща околната среда.
За контакти:
Детелина Георгиева, тел. 0888224881, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Фотоконкурсът FOOD VISION се организира в България от сдружение АГРОЛИНК с финансовата подкрепана  ЕК и има за цел да подкрепи устойчивото производство и начина на потребление на собствените марки на европейските супермаркети в контекста на Европейската година за развитие 2015 и след нея.