Programe Bourgas

Уважаеми жители и гости на град Бургас,

Заповядайте на 20 юли (петък) на входа на Морската градина, за да се срещнете с пропътувалия цяла Европа гигантски домат, за да научите повече за генетично модифицираните храни, за да се включите в подписката „България – зона свободна от генетично модифицирани организми (ГМО)”

ПРОГРАМА – Бургас - 20 юли

10:00-10:30
Инсталиране на Домата МУТАНТ на входа на Морската градина/p>

10:30–11:00
Специално участие с мини мюзикъл на деца от детска градина „Вълшебство” – Бургас, с директор Катя Мишева. Програмата включва още рисунки върху балони, рисунки на асфалт и инициативата „Най-дългата рисунка с мама, татко и приятели”.

11:00    
Пресконференция

14:00-15:00
Делова среща в областната администрация с кметовете и представители на общинските съвети. Представяне на европейските региони, свободни от ГМО.

15:30–17:30
Прожекция на филм „Живот извън контрол”/ Life Running Out of Control, САЩ, 2004, реж. Бертрам Верхааг и Габриеле Крьобер, със субтитри на български език; Филмът е носител на наградата “Златен рис” за журналистическо постижение на Okomedia Environmental Film festival, първа награда на FICA-International Environmental Film Fest, Бразилия, Green Screen Environmental Film Festival, Seattle
Дискусия с участието на представители на общински и областни власти, агенции, туристически фирми, земеделски производители, научни работници, НПО на тема: „ГМО и здраве, ГМО и природа, ГМО и бизнес” къде

Нашите партньори в град Бургас
Община Бургас, Областна администрация
Фондация „Зеленият Бургас”, Детска градина „Вълшебство”